Majoritatea sângerărilor postpolipectomie pot fi oprite eficient prin tehnici endoscopice care diferă în funcție de severitatea sângerării și de tipul polipului. Acestea metode pot fi împărțite în trei categorii: hemostaza mecanică, hemostaza termică și respectiv prin injectare a variate substanțe care au ca efect oprirea hemoragiei.
Tehnicile mecanice de hemostază includ montarea de hemoclipuri metalice, ligatura cu anse detașabile (endo-loop) și ligatura elastică. Aceste metode pot fi utilizate atât în hemoragia care apare imediat după rezecția polipilor colonici, cât și în cea tardivă. Clipurile endoscopice sunt folosite ca terapie hemostatică de primă linie atât în cazul polipilor sesili, cât și în cazul polipilor pediculați. Utilizarea anselor detașabile este rezervată polipilor semipediculați sau pediculați, care au o dimensiune a pediculului ce depașește un centimetru în diametru.
Hemostaza mecanică este folosită fie ca o metodă hemostatică primară, unică, fie în combinație cu alte tehnici, având capacitatea de a opri sângerarea imediat în cazul unei montări eficiente a hemoclipurilor metalice.
Conform ghidurilor, montarea profilactică de clipuri metalice post-polipectomie poate fi eficientă la pacienții cu risc crescut de sângerare.